Gustavsberg Blå Blom 3st Kaffekoppar med Fat & Assiett

Tidlösa Gustavsbergs Blå Blom

Gustavsbergs Blå Blom är inte bara en servis, utan en bit av Sveriges kulturhistoria. Med sina eleganta vita glasyrer och blå vinrankor i relief har Blå Blom prytt svenska hem sedan 1870. Denna ikoniska servis har länge uppfattats som typiskt svensk, trots att dess inspiration faktiskt kommer från England.

Blå Blom blev snabbt en favorit med sin dekor av små druvklasar omgivna av vinblad, och dess produktion fortsatte ända fram till 2006. Koppar, fat, skålar och kannor – varje del i serien är en hyllning till hantverksskicklighet och estetik. Gustavsberg behärskade konsten att framställa benporslin i en tid då det var unikt för Norden.

Även om produktionen numera är nedlagd, lever Blå Blom vidare i många hem som ett kärt arv och ett bevis på tidlös design. Den påminner oss om en tid då varje måltid var en chans att njuta av skönheten i vardagen.

Hos Footly värdesätter vi sådana tidlösa skatter. Genom att handla begagnade serviser som Blå Blom bidrar vi tillsammans till att bevara historia och minska klimatavtrycket. Låt oss hylla det förflutna och samtidigt ta hand om vår framtid – en kopp i taget.